Excuses arbiter Marriner voor persoonsverwisseling

Andre Marriner heeft zijn excuses aangeboden voor zijn fout tijdens de Londense derby tussen Chelsea en Arsenal (6-0 zege Chelsea). De Engelse arbiter gaf een rode kaart aan Arsenal-verdediger Kieran Gibbs, terwijl deze voor zijn ploeggenoot Alex Oxlade-Chamberlain bedoeld was.

Excuses arbiter Marriner voor persoonsverwisseling

Oxlade-Chamberlain ging als een veredelde doelman met zijn hand naar een schot van Eden Hazard. De middenvelder probeerde Marriner er nog van te overtuigen dat hij het was die in de fout ging, maar mocht blijven staan. De beslissing om de bal op de stip te leggen was wél de juiste. Hazard benutte de strafschop koelbloedig.

Verbaasde gezichten als scheidsrechter Andre Marriner de rode kaart geeft aan Kieran Gibbs.
Verbaasde gezichten als scheidsrechter Andre Marriner de rode kaart geeft aan Kieran Gibbs.

De afdeling scheidsrechterszaken van de Engelse voetbalbond heeft inmiddels laten weten dat Marriner teleurgesteld is over zijn fout. 'Incidenten waarbij de verkeerde speler wordt gestraft zijn zeldzaam en zijn vaak het gevolg van technische factoren. Marriner baalt dat hij de verkeerde speler heeft weggestuurd. Toen hij daarvan op de hoogte was, heeft hij zijn teleurstelling kenbaar gemaakt bij Arsenal.'

Arsenal-manager Arsène Wenger was vooral benieuwd hoe zijn beslissing tot stand is gekomen. 'Ik weet niet wie de scheidsrechter heeft ingelicht dat het een handsbal was. Maar duidelijk is wel dat hij het voorval zelf niet gezien heeft', aldus Wenger.

Ook collega-manager José Mourinho mengde zich in deze discussie. 'In dit soort situaties moet de vierde official terug kunnen kijken op een televisie', meent de coach van Chelsea. 'Dan had hij kunnen waarnemen dat niet Gibbs, maar Oxlade-Chamberlain hands maakte.'

Jubileum
Wenger zat voor de duizendste keer op de bank als coach van The Gunners. De Franse oefenmeester zal zich iets anders hebben voorgesteld van zijn jubileum dan een 6-0 afstraffing op Stamford Bridge. Het was niet alleen een nederlaag tegen aartsrivaal Chelsea, maar ook een gevoelig tik in de strijd om de titel. Chelsea blijft aan kop in de Premier League, terwijl Arsenal is terug te vinden op plaats vier. De achterstand op de The Blues, die een wedstrijd meer speelden, bedraagt zeven punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen