Asamoah Gyan: van ziekbed naar matchwinner

Reacties

Ghana heeft zich met moeite gerevancheerd voor de valse start van de strijd om de Afrika Cup in Equatoriaal Guinee. Algerije ging in blessuretijd onderuit (1-0).

Asamoah Gyan: van ziekbed naar matchwinner

Ghana-bondscoach Avram Grant kon weer beschikken over Asamoah Gyan, die vanwege malaria het eerste Afrika Cup-duel had moeten missen. De productie voor zijn club Al-Ain - 89 treffers in 74 duels - én voor The Black Stars - 45 keer in 86 interlands - bood perspectief. Maar het duurde pas tot in blessuretijd voordat de aanvaller zijn status waarmaakte.

Na een lange bal van Wakaso Mubarak troefde Gyan zijn tegenstander Carl Medjani af om vervolgens ook de Algerijnse keeper Rais M'Bohli te verschalken. De opleving was genoeg voor de noodzakelijke drie punten.

Door de ontsnapping mag Ghana weer hopen op een vervolg in de strijd om de Afrika Cup.  Na de slechte start - Senegal was door een treffer in blessuretijd met 2-1 te sterk - werd gevreesd voor een vertrek via de zijdeur. Algerije heeft ondanks het verlies ook drie punten, overgehouden aan de ontmoeting met Zuid-Afrika.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.