AS Roma loopt averij op in jacht op toptwee

De tweede plaats raakt door het 1-1 gelijkspel van AS Roma tegen Bologna verder uit het zicht. De achterstand op Napoli bedraagt nu zes punten voor de Romeinen.

Bologna bezorgde de bezoekers de voorsprong in Rome, door al vallend de 0-1 binnen te koppen uit een vrije trap van Juan Camilo Zúñiga. Die treffer werd vijf minuten na rust weggepoetst door een doelpunt van Mohamed Salah, die AS Roma daarmee weer langszij bracht.

Met zijn twaalfde competitietreffer van het seizoen bezorgde hij zijn werkgever nog een punt. Maar doordat het voor de nummer drie van de Serie A bij een punt bleef, zagen de Romeinen - met Kevin Strootman negentig minuten lang op de bank en clubicoon Francesco Totti als aangever bij de 1-1 - koploper Juventus en nummer twee Napoli verder weglopen. De achterstand op de twee ploegen, die afgelopen weekend hun wedstrijden wonnen, bedraagt nu respectievelijk twaalf en zes punten.

Een direct ticket naar de Champions League lijken de Giallorossi met nog zes wedstrijden te gaan uit het hoofd te kunnen zetten. De derde plaats geeft aan het einde van de rit recht op deelname aan de play-offs van het miljoenenbal. Internazionale mag als nummer vier ook nog hopen op die plek. De Nerazzurri hebben een achterstand van zes punten. Bologna komt door het punt op een totaal van 37, goed voor de dertiende plaats.