Juventus blijft ook op bezoek bij kwakkelend Milan soeverein

Juventus blijft ongenaakbaar in de Italiaanse titelrace. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri was met 1-2 te sterk voor AC Milan en boekt daarmee de 21ste zege in de laatste 22 Serie A-duels.

De Italiaanse koploper had het in de eerste helft zwaar tegen de oude club van Allegri. Mario Balotelli mocht pas voor de vierde keer dit seizoen in de basis beginnen en was erg actief bij de thuisploeg. De spits testte Gianluigi Buffon na een kwartier met een scherpe vrije trap, maar de 38-jarige doelman bracht knap redding op de inzet van zijn landgenoot. Vier minuten later was het alsnog raak voor de Milanezen. Alex kopte een hoekschop hard binnen.

Een kwartier na zijn knappe redding was Buffon ook betrokken bij de gelijkmaker van Juventus. Een lange bal van de doelman werd door Álvaro Morata fraai verlengd op Mario Mandzukic (foto boven). De Kroatische spits schoot de bal vervolgens langs Gianluigi Donnarumma.

Balotelli leek in de tweede helft de treffer waar hij zo naar op zoek was te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. De spits sloeg de bal namelijk met zijn hand binnen. Aan de andere kant scoorde Paul Pogba vervolgens wel reglementair. De Fransman nam een hoekschop knap aan op zijn borst en rondde via de stuit af (foto).

De zege kwam daarna niet meer in gevaar voor de soevereine koploper. De laatste keer dat Juventus in de competitie punten verspeelde is sowieso al even geleden. Op 19 februari speelde de koploper gelijk bij Bologna, de laatste nederlaag dateert van 28 oktober, toen Sassuolo met 1-0 te sterk was. Juventus staat nu negen punten voor op nummer twee Napoli, dat morgen nog tegen Hellas Verona speelt.

Voor AC Milan is de nederlaag een nieuwe klap. Il Rossoneri wonnen geen een van de laatste vijf duels in de Serie A. De ploeg van Sinisa Mihajlovic krijgt op 21 mei een nieuwe kans tegen Juventus, als de clubs tegenover elkaar staan in de finale van het toernooi om de Coppa Italia. De druk op Mihajlovic neemt ondertussen toe in Milaan.