Arveladze keert terug bij Trabzonspor als trainer

Reacties

Shota Arveladze is de nieuwe hoofdtrainer van Trabzonspor. De voormalige Ajacied tekent voor twee seizoenen bij de nummer vijf van Turkije.

Arveladze keert terug bij Trabzonspor als trainer

Na zijn spelersloopbaan bekleedde de Georgiër bij AZ voor het eerst een technische functie. De voormalige aanvaller (42) was twee seizoenen lang assistent-trainer bij de Alkmaarders en fungeerde in die hoedanigheid als rechterhand van Louis van Gaal, Ronald Koeman en Dick Advocaat.

Kayserispor was de eerste Turkse klus voor Arveladze als trainer. Twee seizoenen later kwam de 42-jarige oefenmeester aan het roer te staan bij Kasimpasa, waar hij in maart dit jaar vertrok. Door de aanstelling als hoofdtrainer van Trabzonspor keert de Georgiër nu terug op het oude nest.

Van 1993 tot 1997 stond de spits namelijk samen met zijn eeneiige tweelingbroer Archil onder contract bij de Turkse subtopper, waarna een vertrek naar Amsterdam volgde. Zijn broer ging ook in de Eredivisie voetballen, bij NAC Breda, maar verdween mede door vele blessures langzaam uit beeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.