Zaak-Arveladze zorgt voor boosheid: 'Lafaards bij Ajax'

Reacties

Nu er een einde lijkt te komen aan het geschil tussen Shota Arveladze en Ajax heeft opluchting zich meester gemaakt van de Georgische oud-spits. Dat heeft zijn belangenbehartiger Rob Cohen laten weten.

Zaak-Arveladze zorgt voor boosheid: 'Lafaards bij Ajax'

De rechter oordeelde maandag dat Arveladze niet verplicht is 1,2 miljoen euro te betalen aan Ajax. Die claim dateert al van zijn overgang naar Ajax in 1997, toen de Amsterdamse club miljoenen overmaakte naar Dinamo Tiblisi. De fiscus zag een deel van die betalingen als nettoloon voor de aanvaller zelf, terwijl Ajax die gelden als brutoloon zag. De club wilde daarom de belastingnaheffing van 1,2 miljoen euro op Arveladze verhalen.

De rechter stelde maandag de Georgiër, die momenteel als trainer zonder club zit, in het gelijk. Behalve de naheffing die hij niet hoeft te betalen, moet Ajax ook de proceskosten van de ex-spits vergoeden. De club kan nog wel in hoger beroep.

Cohen was jarenlang zaakwaarnemer van Arveladze, die tot 2001 in De Arena voetbalde, en stond hem ook bij in het geschil met Ajax. 'We hebben lang gevochten, maar eindelijk gewonnen. Er heerst een feeststemming bij de familie Arveladze thuis', vertelt Cohen aan de NOS. 'Ajax moet nu eens goed in de spiegel gaan kijken. Ze hebben twaalf miljoen voor Shota gekregen toen hij naar Glasgow Rangers ging. Dit verdient hij niet. Het zijn allemaal lafaards. Van der Sar, Overmars, de oude en de nieuwe directie. Shota doet wel eens mee met Lucky Ajax maar krijgt dan een slap handje of men loopt dan met een grote boog om hem heen. Ze weten dat ze fout zitten dus ontlopen ze hem, alles om maar niet het gesprek met hem aan te gaan over deze zaak.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.