Arsenal schiet niets op met remise tegen tevreden City

Reacties

Arsenal lijkt definitief uitgeschakeld in de Engelse titelrace na een gelijkspel tegen directe concurrent Manchester City. The Citizens waren op hun beurt content met de remise en kregen daarmee waar ze voor kwamen.

Arsenal schiet niets op met remise tegen tevreden City

Manchester City zou bij een zege de koppositie overnemen van Chelsea, terwijl Arsenal moest winnen om enigszins kans te houden op de landstitel. Voor The Gunners was het treffen met City bovendien de ideale gelegenheid om zich te revancheren van de vernederende 6-0 nederlaag tegen Chelsea van vorig weekend. Tegen City zelf had Arsenal ook nog wel wat recht te zetten, want de Londenaren werden in Manchester eerder dit seizoen met 6-3 van het veld geblazen.

Het ging echter al snel mis voor Arsenal. City kwam scherp en gretig uit de kleedkamer en zette de thuisclub met de rug tegen de muur en dat leidde na achttien minuten tot de 0-1. Edin Dzeko schoot op de paal, en in de rebound was David Silva met wat fortuin trefzeker. Daarna werd al snel duidelijk dat een herhaling van het onderlinge spektakelstuk van eerder dit seizoen er niet in zat. City speelde beter, maar Arsenal was vastberaden zich niet opnieuw te laten vernederen en voetbalde minder aanvallend dan gebruikelijk.

Na rust kwam Arsenal verrassend sterk voor de dag, met de gelijkmaker van Mathieu Flamini tot gevolg. De Franse middenvelder ontsnapte aan de aandacht van Martin Demichelis en prikte op aangeven van Lukas Podolski raak. Na die goal raakte het duel in balans, vooral doordat bij City de wil om ten koste van alles te winnen ontbrak. Met de nederlaag van koploper Chelsea bij Crystal Palace (1-0) in het achterhoofd, oogde City wel tevreden met de gelijke stand.

Arsenal was dat niet en ging in de slotfase nog wel voor de overwinning, maar was niet bij machte om de defensie van The Citizens nogmaals te slechten. Het verschil in verliespunten tussen Arsenal en City blijft zes in het voordeel van de club uit Manchester. Grote winnaar van dit weekend is nu al Liverpool, dat door alle misstappen van zijn concurrenten koploper wordt als het zondag wint van Tottenham Hotspur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.