Rooney leidt Man Utd naar zege tijdens protest tegen Moyes

Mede dankzij twee treffers van Wayne Rooney heeft Manchester United thuis afgerekend met Aston Villa (4-1), dat wel brutaal op voorsprong kwam.

De thuisclub miste de geblesseerde Robin van Persie, maar trad aan met Alexander Büttner in de basis. De linksback moet waarschijnlijk ook dinsdag aan de bak tijdens de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League thuis tegen Bayern München, aangezien eerste keus Patrice Evra dan een schorsing uitzit. Leandro Bacuna en Ron Vlaar hadden een basisplaats aan de kant van Aston Villa, waar Karim El Ahmadi ontbrak vanwege een dijbeenblessure.

Voor de wedstrijd werd al aangekondigd dat er uit protest tegen Man Utd-manager David Moyes een vliegtuig met de tekst 'Wrong One - Moyes Out' op een banner over Old Trafford zou vliegen en terwijl deze rondjes boven het stadion vloog, kwamen de bezoekers in de dertiende minuut op voorsprong. Ashley Westwood schoot een vrije trap fraai binnen, maar het antwoord van Man Utd liet niet lang op zich wachten. Uit een voorzet van Shinji Kagawa kopte de volledig vrijstaande Wayne Rooney acht minuten later de gelijkmaker tegen de touwen.

Op slag van rust was Rooney opnieuw trefzeker. Dit keer scoorde de aanvaller uit een strafschop, die door Leandro Bacuna werd veroorzaakt na een overtreding op Juan Mata. Aan het begin van de tweede helft ontsnapte de thuisclub tot twee keer toe aan de gelijkmaker, aangezien Christian Benteke een keer over de bal heen maaide en een kopbal net over zag gaan. Waar Villa naliet om te scoren, deed Man Utd dat aan de andere kant wel.

In de 57ste minuut besliste Mata de wedstrijd na een combinatie met Marouane Fellaini. Het was het eerste doelpunt van de Spanjaard sinds hij in januari was overgenomen van Chelsea. Het laatste half uur kwam Man Utd nauwelijks meer in de problemen en werd het zelfs in de extra speeltijd nog 4-1 dankzij een doelpunt van Javier Hernández, die scoorde na een uitstekende voorbereidende actie van Adnan Januzaj. Ondanks de zege blijft de ploeg van Moyes teleurstellend zevende in de Premier League, Aston Villa bezet de twaalfde plaats.