Voor City is bezoek aan Arsenal slechts tussendoortje

Reacties

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Premier League. Voor de 32ste speelronde is dat het duel tussen Arsenal en Manchester City van zaterdag (18.30 uur).

Voor City is bezoek aan Arsenal slechts tussendoortje

Arsenal

Klassering: 4de plaats (63 punten uit 31 duels)
Vorm: W-V-W-V-G

Geen spierballen, geen gif, geen over-mijn-lijk-mentaliteit. Arsenal werd vorige week kinderlijk eenvoudig opzij gezet door het Chelsea van manager José Mourinho. Het incident rond scheidsrechter Andre Marriner die Kieran Gibbs en Alex Oxlade-Chamberlain met elkaar verwisselde verbloemde de wanprestatie van The Gunners enigszins, maar feit is dat Arsenal het opnieuw grandioos liet afweten in een topwedstrijd.

Zo kan het gebeuren dat Wenger ineens naar onderen moet kijken. De mijmeringen over een eventuele landstitel kunnen de kast weer in. Everton lonkt namelijk naar de vierde plaats en is volgende week op Goodison Park de tegenstander. Bij een nederlaag tegen Manchester City staat Arsenal wat verliespunten betreft op gelijk hoogte met The Toffees. Het kan snel gaan.

Verzachtende omstandigheden voor de ineenstorting zijn er wel. Laurent Koscielny meldde zich deze week bij de toch al overvolle ziekenboeg van Arsenal die verder bestaat uit Mesut Özil, Theo Walcott, Jack Wilshere, Aaron Ramsey en de bijna structureel afwezige Abou Diaby. De waslijst aan blessures heeft Wenger wel op het idee gebracht onderzoek te verrichten naar het hoe en waarom.

Voor Arsenal zullen de resterende zeven duels dus in het teken staan van damage control. De vierde plaats is een absolute must vanwege de Champions League. Daarnaast is de ploeg nog in de race voor de eerste trofee in negen jaar. Volgende week zaterdag speelt Arsenal op Wembley om een plek in de finale van de FA Cup. De tegenstander is bekerhouder Wigan Athletic.

Manchester City

Klassering: 3de plaats (66 punten uit 29 duels)
Vorm: G-W-W-W-W

Voor Manchester City is Arsenal een nieuwe horde op weg naar de tweede landstitel in drie jaar. De voorbije drie wedstrijden hield de ploeg van Manuel Pellegrini de nul en scoorde tien keer.  Het gemak waarmee afgelopen dinsdag op Old Trafford werd afgerekend met Manchester United (0-3) zegt veel over de potentie van het elftal. City gaf niet eens honderd procent en slaapwandelde als het ware over de aartsrivaal heen.

Wie de statistieken erop naslaat stopt al gauw bij Yaya Touré. De Ivoriaan is de verpersoonlijking van het City van dit seizoen. De middenvelder combineert kracht met elegantie en maakte tegen United alweer zijn zeventiende competitietreffer. Daarmee is de Afrikaan na het Liverpool-duo Luis Suarez-Daniel Sturridge de meest scorende speler in de Premier League. Het frappante is dat Touré vaak over het veld lijkt te sloffen. Totdat hij met de bal aan de voet meters gaat maken, verrast met een fijnzinnige steekpass of uit stand de bal richting de kruising jaagt.

Sergio Agüero is nog niet hersteld van de spierblessure die hij opliep in de Champions League-confrontatie met Barcelona, maar is waarschijnlijk wel weer terug voor de mogelijke cruciale topper tegen Liverpool op zondag 6 april. Want zo is het: voor The Citizens is Arsenal slechts een tussendoortje naar de echt belangrijke duels. Het zegt iets over de machtsverschuiving in het Engelse voetbal.

Onderlinge historie

De meeste recent ontmoeting eindigde bijna vier maanden geleden in een 6-3 zege voor Manchester City. Aan Arsenal-zijde begonnen de nu door blessures afwezigen Mesut Özil, Jack Wilshere, Laurent Koscielny, Theo Walcott en Aaron Ramsey toen allemaal  in de basis. Het doet het ergste vrezen.

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
18/12/2011 Manchester City - Arsenal 1-0 Premier League
08/04/2012 Arsenal - Manchester City 1-0 Premier League
23/09/2012 Manchester City - Arsenal 1-1 Premier League
13/01/2013 Arsenal - Manchester City 0-2 Premier League
14/12/2013 Manchester City - Arsenal 6-3 Premier League
 
Tekst: Süleyman Öztürk

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.