'Arsenal overweegt contract van voormalig recordaankoop te verscheuren'

Reacties

Arsenal zit in zijn maag met de situatie van Nicolas Pépé. De aanvaller heeft weinig perspectief bij Arsenal en de club overweegt volgens Engelse berichtgeving zelfs om zijn contract te verscheuren.

'Arsenal overweegt contract van voormalig recordaankoop te verscheuren'
© Pro Shots

De Ivoriaanse aanvaller werd in de zomer van 2019 nog de recordaankoop van Arsenal. The Gunners legden liefst tachtig miljoen euro op tafel voor Lille-aanvaller Pépé, maar hij kon nooit potten breken in Londen. Het afgelopen seizoen is hij uitgeleend geweest aan OGC Nice, maar daar maakte hij niet genoeg indruk om dit seizoen een serieuze optie te zijn voor Mikel Arteta.

Dat heeft Arsenal in een lastig parket gebracht. De voormalig recordaankoop drukt flink op de loonkosten, maar er lijken weinig clubs interesse te hebben om hem van Arsenal over te nemen. Volgens Sky Sports overweegt de nummer twee van het afgelopen Premier League-seizoen zelfs om zijn contract te laten ontbinden. Inmiddels heeft Declan Rice Pépé afgeslost als recordaankoop.

Daarnaast heeft Arsenal oriënterende gesprekken gevoerd met Besiktas over een mogelijke transfer. Dat heeft vooralsnog niets concreets opgeleverd, waardoor Arsenal momenteel de mogelijkheden rondom Pépé bekijkt. In totaal kwam de aanvaller tot 112 duels in het eerste van Arsenal, waarin hij 27 keer het net vond.

Spelersprofiel

N. Pépé


Geboortedatum:
29 mei 1995
Leeftijd:
28
Geboorteplaats:
Mantes-la-Jolie
Nationaliteit
Ivoorkust
Lengte:
1,83 m
Gewicht:
73 kg
Huidige club:
Trabzonspor
Nationaal team:
Ivoorkust
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.