Anderlecht dankt zege aan wereldgoal Tielemans

Kampioenskandidaat Anderlecht heeft in de seizoensopener tegen Waasland-Beveren een krappe zege geboekt: 3-2. Pas in de slotminuten ontsnapte Paars-Wit aan een gelijkspel.

Al in de derde minuut opende Guillaume Gillet de score. De middenvelder werkte een rebound binnen na een schot van Youri Tielemans (foto). De nummer veertien van het voorbije seizoen kwam niet onder de druk uit en zag in de 35ste minuut de schade verder oplopen. Idrissa Sylla zette Anderlecht op 2-0 na een mooie assist van Matías Suárez.

In de tweede helft zag trainer Stijn Vreven het geloof terugkeren bij zijn Waasland-Beveren. Twintig minuten voor tijd werd de vechtlust van de bezoekers beloond. Steeven Langil was de Anderlecht-defensie te snel af en verkleinde de marge tot 2-1. Vijf minuten later kwam Waasland-Beveren zelfs op gelijke hoogte via invaller Floriano Vanzo.

Noodgedwongen zette Anderlecht in de slotfase alles op de aanval. Lange tijd leken de gasten stand te houden, maar Tielemans besliste in de blessuretijd anders. Het wonderkind bezorgde de titelkandidaat met een geweldige kanonskogel van afstand alsnog de zege.