Kampioen Gent morst op bezoek bij Westerlo

In navolging van Club Brugge en Standard Luik is het ook AA Gent niet gelukt de Belgische competitie te openen met een zege. Westerlo hield de kampioen op een gelijkspel: 1-1.

Nederlander Mitch Apau begon in de basis bij Westerlo, dat getraind wordt door Harm van Veldhoven. De ex-coach van Roda JC Kerkrade zag zijn ploeg in de twintigste minuut op voorsprong komen via Mohammed Aoulad.

Vlak voor rust kwam Gent langszij via Kenny Saief, die een strafschop benutte. Daarna werd er niet meer gescoord in Het Kuipje, ook niet na de rode kaart voor Jens Cools (Westerlo) kort na rust. Het betekent dat Gent na Club Brugge (Sint Truiden, 2-1) en Standard (Kortrijk, 2-1) ook slecht aan het seizoen begint.