Sint-Truiden verrast Vormer en Denswil in seizoensopener

Op bezoek bij promovendus Sint-Truiden is titelkandidaat Club Brugge direct tegen de eerste nederlaag aangelopen. De thuisploeg kwam terug van een achterstand en was met 2-1 te sterk in de eerste wedstrijd van de Jupiler Pro League.

Met Nederlanders Ruud Vormer en Stefano Denswil startte Brugge aanvankelijk voortvarend. Nadat het de sterke openingsfase van de thuisploeg had overleefd, kwam Club Brugge in de 28ste minuut op voorsprong. Tom De Sutter vormde het eindstation van een vlotte combinatie en tekende met een bekeken schot voor de eerste treffer van het seizoen.

Sint-Truiden keerde onbevangen terug uit de kleedkamer en het enthousiasme van de thuisploeg werd in de 57ste minuut beloond. Faycal Rherras bezorgde doelman Sébastian Bruzzese, de vervanger van de naar Valencia vertrokken Mathew Ryan, grote problemen met een afstandsschot, waarna Ruben Fernandes de promovendus in de rebound op 1-1 bracht.

De gelijkmaker gaf de nieuwkomers op het hoogste niveau zichtbaar vertrouwen. Sint-Truiden maakte aanspraak op meer en kreeg dat in 74ste minuut ook. Edmilson Junior knalde zijn ploeg met een hard afstandsschot op een 2-1 voorsprong. Even later moest de doelpuntenmaker het veld verlaten na een tweede gele kaart wegens fel doorhalen, waarna de tien van Sint-Truiden de verrassende voorsprong met hangen en wurgen over de streep trokken.