AA Gent verslaat Club Brugge en wint eerste Super Cup ooit

Reacties

In navolging van de landstitel van afgelopen seizoen heeft AA Gent ook de Belgische Super Cup gewonnen. Club Brugge, dat in de play-offs van het vorige seizoen lijdzaam moest toezien hoe de ploeg van trainer Hein Vanhaezebroeck de eerste landstitel ooit veroverde, verloor bij de seizoensopener door een late goal van Laurent Depoitre: 1-0.

AA Gent verslaat Club Brugge en wint eerste Super Cup ooit

In Gent leken de landskampioen en de bekerwinnaar van het vorige seizoen lang af te stevenen op een penaltyserie. Er zou na de reguliere speeltijd immers niet verlengd worden.

Tot een beslissende strafschoppenserie kwam het evenwel niet. Ruud Vormer en Stefano Denswil, die bij Club allebei in de basis startten, zagen hoe Depoitre uitgroeide tot matchwinner. Hij kreeg van Denswil te veel ruimte en schoot uit de draai raak in de 87ste minuut. Die klap kwam Club niet meer te boven.

Voor AA Gent betekent de winst de eerste Super Cup ooit. In 1984 en 2010 was immers naast de prijs gegrepen. Club Brugge won liefst dertien van de vijftien eerdere duels om de bokaal, maar de ploeg van trainer Michel Preud'homme moest nu toch zijn meerdere erkennen in Gent. Volgende week vrijdag start de Belgische competitie al.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.