Succescoach Vanhaezebrouck langer bij kampioen AA Gent

Reacties

De intentie was er vanuit beide partijen al, maar AA Gent en trainer Hein Vanhaezebrouck gaan nu ook officieel langer met elkaar door. De oefenmeester tekent bij de Belgische landskampioen een verbintenis tot 2018.

Succescoach Vanhaezebrouck langer bij kampioen AA Gent

Vanhaezebrouck lag nog voor een jaar vast, maar heeft donderdag zijn handtekening gezet onder een contract voor nóg eens twee seizoenen. Daarmee krijgt de 51-jarige trainer de beloning voor het feit dat hij de club dit seizoen naar de allereerste landstitel uit de clubhistorie leidde.

De verlenging zat er al even aan te komen. 'It takes two to tango', zei voorzitter Ivan De Witte al eerder. 'Maar vanuit de club is de uitnodiging tot de dans alvast gelanceerd. Mijn vermoeden is dat er een positief antwoord zal komen van Hein. Ik denk ook dat het goed is voor beide partijen dat we voor een lange periode samenwerken.'

Vanhaezebrouck staat te boek als de architect van het succes van AA Gent, waar hij een jaar geleden aantrad als opvolger van Mircea Rednic. Daarvoor was hij trainer van onder meer Kortrijk en KRC Genk: bij beide ploegen werkte hij tweemaal. Het kampioenschap met Gent was voor Vanhaezebrouck bijzonder: hij werd eerder ook al kampioen in de Derde Klasse en de Tweede Klasse.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.