Anderlecht bevestigt ontslag Van den Brom

Reacties

John van den Brom is ontslagen door Anderlecht. De Brusselse club zette de Nederlandse trainer daags na de ontluisterende 1-0 nederlaag bij OH Leuven op straat. Zijn ontslag hing zondag al in de lucht, maar werd maandag bevestigd door de club.

Anderlecht bevestigt ontslag Van den Brom

De kritiek op het functioneren van Van den Brom was er al een tijdje, maar Anderlecht bleef de trainer lang steunen. De verliespartij tegen Leuven, dat voorlaatste staat op de ranglijst, kon de clubleiding echter niet door de vingers zien.

Assistent-trainer Besnik Hasi neemt de taken van Van den Brom over. Hasni moet Anderlecht in de play-offs om de titel aan successen helpen. Deze titelstrijd start over twee weken. Omdat bij de start van de play-offs de puntenaantallen van alle deelnemende clubs gehalveerd worden, mag Paars-Wit nog op de titel hopen. De achterstand op koploper Standard Luik bedraagt nu twaalf punten, maar is in feite slechts de helft.

Van den Brom (47) werd medio 2012 aangesteld door Anderlecht, waarmee hij in zijn eerste seizoen direct kampioen werd. In Nederland was de ex-middenvelder als trainer actief voor Vitesse, ADO Den Haag en AGOVV Apeldoorn.

Met het ontslag van Van den Brom is het aantal Nederlandse trainers in de Jupiler Pro League flink afgenomen. Mario Been (Genk) en Harm van Veldhoven (KV Mechelen) verdwenen al eerder van het toneel, waardoor Stanley Menzo op de bank bij Lierse SK de Nederlandse trainerseer hoog houdt.

Vanden Stock
Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock zegt het ontslag van John van den Brom bij Anderlecht te betreuren. 'Op dit ogenblik is er jammer genoeg geen enkele andere maatregel mogelijk dan John van den Brom te bedanken voor zijn inzet van de voorbije twee seizoenen.'

'Hij heeft een nieuwe wind in de club doen waaien, enkele jongeren ingepast, maar hij slaagde er jammer genoeg niet in om een nieuw geheel samen te stellen na het vertrek van enkele sterkhouders', gaat de preses verder in het clubstatement. 'Het is een gedeelde verantwoordelijkheid. Van ons, het bestuur, de trainer, maar ook van de spelersgroep die vorige zaterdag in Leuven een prestatie geleverd heeft die deze club onwaardig is.'

'Ik wens oprecht John van den Brom het allerbeste in zijn verdere loopbaan en ik wil hem hoogst persoonlijk danken voor de titel en de twee kwalificaties voor de Champions League. John van den Brom is een talentvolle jonge trainer die ongetwijfeld snel aan de bak zal geraken.'

Hasi
'Besnik Hasi kent de club van binnen en van buiten. We zijn er, als bestuur, van overtuigd dat hij de kwaliteiten heeft om de groep wakker te schudden en de spelers voor hun verantwoordelijkheid te plaatsen', aldus algemeen directeur Herman van Holsbeeck.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.