'Ontslag Van den Brom maandag wereldkundig'

Reacties

John van den Brom moet naar alle waarschijnlijkheid voor de start van de play-offs het veld ruimen bij Anderlecht. De trainer wordt het slachtoffer van een reeks aan teleurstellende resultaten.

'Ontslag Van den Brom maandag wereldkundig'

Zaterdag leed Anderlecht een pijnlijke nederlaag bij OH Leuven (1-0). Het was al de negende nederlaag voor Paars-Wit dit seizoen. Daarop volgden speculaties over een afscheid van Van den Brom. Manager Herman Van Holsbeeck weigerde te reageren, zoals ook de clubleiding zondag geen commentaar wilde geven op de positie van de Nederlander.

Maar Belgische media maken gewag dat Anderlecht maandag naar buiten brengt dat Van den Brom op non-actief is gesteld. Het is wachten totdat voorzitter Roger Van den Stock terug is in Brussel na een vakantie.

Naar alle waarschijnlijkheid moet Van den Brom plaatsmaken voor zijn assistent Besnik Hasi. Die moet Anderlecht in de play-offs om de titel aan successen helpen. Deze titelstrijd start over twee weken.

Van den Brom, die in 2012 aantrad bij Anderlecht en direct kampioen werd, had zaterdag weinig hoop meer op titelprolongatie. 'Het was een heel slechte avond voor ons. We zijn altijd goed in excuses, maar we moeten gewoon zeggen dat we de titel min of meer uit ons hoofd moeten en kunnen zetten. Je moet altijd voor het hoogste gaan, maar als je ons ziet spelen dan zou het heel raar zijn om daarover te spreken.'

Met het ontslag van Van den Brom is het aantal Nederlandse trainers in de Eerste Klasse flink afgenomen. Mario Been (Genk) en Harm van Veldhoven (KV Mechelen) verdwenen al eerder van het toneel, waardoor Stanley Menzo op de bank bij Lierse SK de Nederlandse trainerseer hoog houdt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.