Ancelotti krijgt steun na 'excessieve' kritiek

Reacties

Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez heeft tijdens een speciaal ingelaste persconferentie uitgehaald naar de criticasters en zijn steun uitgesproken voor trainer Carlo Ancelotti.

Ancelotti krijgt steun na 'excessieve' kritiek

Het Spaanse MARCA repte donderdag over een ultimatum voor Ancelotti. Het lot van de Italiaanse trainer zou gekoppeld zijn aan het resultaat in El Clásico tegen Barcelona, dat op 22 maart in Camp Nou de rivaal ontvangt.

Maar op een speciaal ingelaste persconferentie heeft Pérez dit ultimatum als onzin van de hand gewezen. 'Ancelotti en de spelers hebben de steun van de club. Ongeacht wat er de komende weken gebeurt blijft hij trainer van Real Madrid.'

De speculaties over de positie van Ancelotti worden gevoed door de moeizame resultaten van Real Madrid in de laatste weken. Door het gelijkspel tegen Villarreal en het verlies tegen Athletic de Bilbao is de koppositie verloren gegaan. De Champions League-wedstrijd tegen Schalke 04 (3-4 nederlaag) was koren op de molen van de criticasters, ook al plaatste Real Madrid zich voor de volgende ronde.

Maar de 'excessieve' kritiek op trainer en spelers is misplaatst, volgens Pérez. De preses wijst op de blessures, waarmee Real Madrid kampt dit jaar. Ook de spelers neemt hij in bescherming. 'Gareth Bale is een van de beste spelers in de wereld. Zijn probleem ligt in de media, die altijd tegen hem zijn. En Cristiano Roaldo? Hij heeft in Zürich de Gouden Bal opgehaald.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.