Ancelotti: 'Ik ben blij dat er tot maart geen interlands zijn'

Het verzet bij de clubcoaches tegen de enorme belasting van de internationals groeit. Ook Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti doet een duit in het zakje.

Ancelotti: 'Ik ben blij dat er tot maart geen interlands zijn'

Zoals gewoonlijk moest Ancelotti ook de voorbije anderhalve week bijna al zijn spelers afstaan voor interlandverplichtingen. Hij kreeg een hele rits aan niet-fitte spelers terug. Sami Khedira is de rest van het seizoen niet beschikbaar omdat hij in de oefeninterland van Duitsland tegen Italië (1-1) zowel de voorste kruisband als een binnenband van zijn rechterknie afscheurde.

Raphaël Varane, Fabio Coentrão, Angel dí María en Marcelo vormen het kwartet andere spelers van De Koninklijke  dat zaterdag op bezoek bij Almería niet kan spelen vanwege tijdens de interlandbreak opgedane blessures.

Ancelotti windt zich vooral op over de Spaanse nationale ploeg, die lucratieve tripjes maakte om op bezoek bij Equatoriaal Guinea (2-1 zege) en Zuid-Afrika (1-0 verlies) oefeninterlands af te werken. 'We mogen blij zijn dat er tot maart geen interlandperiodes meer komen', sprak Ancelotti. 'Ik denk dat de Spaanse bond niet goed gehandeld heeft. De spelers hebben nota bene drie nachten in een vliegtuig geslapen.'

'Gelukkig zijn de Spaanse internationals van Real niet geblesseerd geraakt', gaat de Italiaan verder. 'Een betere organisatie zou dit soort blessures in de toekomst wellicht kunnen voorkomen.' In tegenstelling tot Hamburger SV-coach Bert van Marwijk, die ook nog eens ex-bondscoach van Oranje is, kwam Ancelotti niet met een oplossing. Zijn Nederlandse collega opperde louter te trainen in vrienschappelijke interlandperiodes om de belasting van de wedstrijden zelf zo weg te nemen.

Ancelotti wil zich met Real niet verschuilen achter het blessureleed. Hij jaagt op Barcelona, dat ook met een stortvloed aan blessures te maken heeft. De koploper heeft zes punten meer. Ook stadgenoot Atlético staat nog drie punten boven Real. 'Maar wij moeten niet naar onze rivalen kijken', Aldus Ancelotti. 'Ons eigen spel. Dat is het belangrijkste. Want gemakkelijk wordt het bij Almería niet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen