Alleskunner Park voorbeeld voor onervaren collega's

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de zevende speelronde was dat PSV-er Ji-Sung Park.

Alleskunner Park voorbeeld voor onervaren collega's

Na zeven seizoenen Manchester United en een jaartje Queens Park Rangers keerde Ji-Sung Park afgelopen zomer terug bij PSV. Het was zo’n transfer die voor twijfel zorgde. Voorstanders wezen op pluspunten als ervaring en multifunctionaliteit, critici spraken over een uitgerangeerde vedette die in Eindhoven kwam afbouwen.

Afgelopen zondag in de met 4-0 gewonnen topper tegen Ajax – en ook eerder in bijvoorbeeld de thuiswedstrijd tegen AC Milan en het uitduel met Heracles Almelo – kregen de voorstanders van Park munitie voor hun standpunt. De Zuid-Koreaanse superster liet vanaf de eerste minuut zien dat hij besefte waar het om gaat in duels met de Amsterdammers.

Het verschil in kwaliteit is vaak zó gering dat kleine oneffenheden bepalend zijn voor de eindstand. Park kent die wet als geen ander, bleek weer eens. Hij koppelde zijn kennis zoals altijd aan een tomeloze inzet en opofferingsgezindheid. Daarmee werd de bescheiden alleskunner het levende voorbeeld voor zijn overwegend onervaren ploeggenoten.

Parkie hoefde niet te schreeuwen en te wijzen om duidelijk te zijn, de andere PSV’ers hoefden maar te kijken en te volgen. Naast zijn rimpelloze arbeidsethos liet de valse rechtsbuiten tegen Ajax ook zien dat hij nog steeds het vermogen heeft beslissend te zijn met de bal aan zijn voeten. Als Park naar voren trekt, dansen er geen vraagtekens door zijn hoofd. Hij kijkt, analyseert en beslist. Een assist voor de 3-0 van Oscar Hiljemark en de vierde Eindhovense treffer, die hij zelf maakte, waren de tastbare bewijzen van zijn kunnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen