Vermeer en De Jong zelfkritisch na recordnederlaag

Kenneth Vermeer en Siem de Jong zochten na afloop van de afgetekende 4-0 nederlaag bij PSV niet naar excuses. De twee Ajacieden erkenden dat ze met persoonlijke fouten hadden bijgedragen aan de openingsgoal.

Vermeer en De Jong zelfkritisch na recordnederlaag

'Als ik wist hoe het kwam, zou ik het vertellen', blijft Vermeer (foto) bij FOX Sports  wel een verklaring schuldig voor het kwartier waarin Ajax vier goals weggaf. Daar bleef het bij in Eindhoven: 4-0. 'We maken inderdaad heel veel fouten en de eerste was van mij. Ik moet die bal gewoon vasthouden. Meer is daar niet over te zeggen.'

De aangeslagen doelman maakte zelden een dergelijk matige periode mee. 'Inderdaad, dit is in de laatste jaren niet gebeurd. Morgen zal er over gesproken worden.' Woensdag zal Vermeer overigens het doel van Ajax normaliter niet verdedigen in het bekerduel (tweede ronde) met FC Volendam. Jasper Cillessen keept in dat toernooi.

De Jong sprak woorden van gelijke strekking. Hij leidde de 1-0 van Tim Matavz in door een bal over de achterlijn te willen laten lopen, maar de bal te verliezen. Daaruit kwam de blunder van Vermeer voort. 'Mijn persoonlijk fout. Ik had de bal weg moeten schieten.'

'Deze nederlaag komt hard aan', vervolgt de aanvoerder van Ajax. 'Dit doet pijn. We maken wel tien fouten in tien minuten. We zijn simpelweg veel te wisselvallig tijdens wedstrijden. Dan kan je tegen PSV en Barcelona meerdere tegengoals krijgen. Maar spijt dat ik ben gebleven, in tegenstelling tot Christian Eriksen en Toby Alderweireld, heb ik niet', besloot hij in gesprek met de NOS.

Voor Ajax was het de eerste keer in de clubhistorie (sinds 1956) dat twee duels na elkaar met vier doelpunten verschil werden verloren. In Camp Nou werd het, evenals in Eindhoven, 4-0.

Bekijk hier al onze video's