Allardyce ziet 'grote rol' voor Lens in degradatiestrijd

Reacties

Jeremain Lens maakt zijn status van 'dure jongen' bij Sunderland de laatste tijd meer waar. Manager Sam Allardyce ziet een grote rol weggelegd voor de aanvaller, wiens naam juist in verband werd gebracht met een transfer.

Allardyce ziet 'grote rol' voor Lens in degradatiestrijd

Lens leek hard op weg naar de uitgang van het Stadium of Light. De Oranje-international moest genoegen nemen met minder speeltijd dan hij had gehoopt. Bovendien werd hij vorige maand nog beboet wegens een gebrek aan discipline. Lens, die afgelopen zomer voor bijna twaalf miljoen werd overgenomen van Dinamo Kiev, weigerde deel te nemen aan een cooling-down.

Sinds dat incident heeft Lens zich positief onderscheiden. Allardyce was onder de indruk van het optreden van de aanvaller in het FA Cup-duel met Arsenal, dat ondanks een goal van Lens won.

'Ik heb het idee dat hij op het gewenste niveau begint te komen, hetgeen bijzonder moeilijk is in je eerste seizoen in de Premier League', aldus Allardyce over Lens, die door Ajax-trainer Frank de Boer nog wordt gezien als een optie. 'We hebben goede hoop dat hij deze lijn kan doorzetten.'

Een vertrek is ook niet aan de orde, omdat er zich nog geen club heeft gemeld bij Sunderland voor Lens. 'Ik zie ook graag dat hij een grote rol gaat spelen om uit de problemen te komen, waarin we nu verkeren. Ook omdat hij een van de meest dure spelers is die we de laatste jaren hebben gekocht. Hij moet die status gaan waarmaken en de tegen Arsenal getoonde kwaliteiten meer laten zien.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.