Agüero schittert, Arsenal wint ondanks Lens, fout Wijnaldum

Manchester City heeft zich probleemloos geplaatst voor de vierde ronde van het FA Cup-toernooi. Arsenal liet zich niet van de wijs brengen door Jeremain Lens.

Arsenal - Sunderland 3-1
Arsenal was de grote favoriet voor het bekerduel, maar Jeremain Lens bracht al vroeg in het duel een stunt dichtbij voor de bezoekers. De Nederlander opende de score na een fout van Laurent Koscielny. In de 26ste minuut kwam Arsenal langszij via Joel Campbell. De vleugelspits troefde Patrick van Aanholt af bij een voorzet en prikte binnen.

Via Alex Oxlade-Chamberlain kwam Arsenal tien minuten na de pauze dicht bij een voorsprong, maar zijn schot vanaf achttien meter eindigde tegen de paal. Aaron Ramsey maakte na een prachtige aanval in de 72ste minuut alsnog de 2-1. De assist was van Hectór Bellerín. Daarmee was het verzet van Sunderland gebroken, want direct daarna prikte Olivier Giroud de 3-1 binnen. Bellerín was weer de aangever.

Norwich City - Manchester City 0-3
Manchester City heeft zonder enige problemen de vierde ronde van het FA Cup-toernooi bereikt. Sergio Agüero (op de foto met Jesús Navas) opende in de zestiende minuut de score door af te ronden na een schitterende solo, waarbij hij vier spelers zijn hielen liet zien.

Ook de tweede goal van de jonge Kelechi Iheanacho was een bijzonder fraaie. De jonge Nigeriaan rondde zelfverzekerd af na knap voorbereidend werk van Agüero. In de 77ste minuut zorgde Kevin De Bruyne voor de beslissende derde goal.

Watford - Newcastle United 1-0
Steven Berghuis stond voor het eerst in de basis bij Watford, dat met een 1-0 voorsprong ging leiden door een flinke fout van Georginio Wijnaldum, die met Daryl Janmaat in de basis van Newcastle begonnen was. De middenvelder bood onbedoeld een enorme kans aan Troy Deeney, die het cadeautje dankbaar uitpakte.

De fout bleek doorslaggevend, want Newcastle herstelde zich ondanks een invalbeurt van Siem de Jong niet meer.

Nottingham Forest - Queens Park Rangers 1-0
Jerrel Hasselbaink beleeft een zeer moeizame start als trainer van Queens Park Rangers. Hij werd begin december aangesteld bij de Londense Championship-club, maar wacht ook na zeven wedstrijden nog op zijn eerste driepunter. Ook invaller Tjaronn Chery kon een nederlaag, door toedoen van een goal van Jamie Ward, niet voorkomen.

Doncaster Rovers - Stoke City 1-2
Met Marco van Ginkel als de basisspeler worstelde Stoke City zich langs Doncaster Rovers. Peter Crouch opende in de vijftiende minuut de score van dichtbij, na een voorzet van Joselu. Nathan Tyson maakte in de 25ste minuut in de rebound de gelijkmaker, maar Stoke kwam kort na de pauze weer op voorsprong. Jonathan Walters knalde vanaf de rand van de zestien raak.

Van Ginkel leek in de slotfase de 1-3 te maken, maar zijn schot ging rakelings naast.

Everton - Dagenham & Redbridge 2-0
Everton ging met een 1-0 voorsprong rusten dankzij Arouna Koné, die de bal in de 32ste minuut tegen de touwen had gekopt na een vrije trap van Bryan Oviedo. Het bleef vervolgens lang spannend, maar Everton duwde de vierdedivisionist vlak voor tijd definitief kopje onder door een doelpunt van Kevin Mirallas.