Allardyce verguld over behoud baan en rentree van Carroll

Reacties

Hoewel West Ham United bezig is aan een vrije val in de Premier League en in het FA Cup-toernooi zondag met 5-0 werd vernederd door tweededivisionist Nottingham Forest, ziet manager Sam Allardyce de toekomst goed gemutst tegemoet. De bekritiseerde coach kreeg goed nieuws van de clubleiding over zijn eigen baan én van de medische staf over sleutelspeler Andy Carroll.

Allardyce verguld over behoud baan en rentree van Carroll

West Ham won van zijn laatste dertien competitiewedstrijden maar een keer. De dagen van Allardyce leken dan ook geteld, maar clubeigenaars David Gold en David Sullivan schaarden zich in een open brief achter hun manager. 'Daar ben ik natuurlijk heel blij over. Het is heel belangrijk om zij-aan-zij te staan in zulke moeilijke tijden', reageert Allardyce.

'Iedereen begrijpt waarom we het de afgelopen weken zo moeilijk hebben gehad, ook de beide eigenaars. We werken er met zijn allen keihard aan om West Ham er bovenop te krijgen', vervolgt Big Sam, die maandag met verdediger Roger Johnson zijn eerste winterse versterking begroette. Gold en Sullivan zegden hem bovendien de komst van minimaal één nieuwe aanvaller toe.

Doelpuntentekort
Dat is zeker geen overbodige luxe. Met pas negentien gemaakte doelpunten is West Ham, dat voorlaatste staat, een van de minst scorende clubs uit de Premier League. Allardyce had voor de doelpuntenproductie volledig op Carroll gerekend, maar hij viel afgelopen zomer geblesseerd weg en zijn voetkwetsuur bleek veel ernstiger dan gehoopt. De alternatieven voorin, Modibo Maïga, Carlton Cole en Mladen Petric, bleken niet bij machte het verlies van Carroll op te vangen. Het contract van laatstgenoemde werd deze week zelfs ontbonden.

Allardyce hoopt dat hij Carroll zaterdag tegen Cardiff City weer op kan nemen in zijn wedstrijdselectie. 'Het zou mooi zijn als hij dan weer op de bank plaats kan nemen. Zijn rentree is niet ver meer weg', besluit de ervaren manager, die het woensdagavond eerst nog met West Ham opneemt tegen Manchester City in de halve finale van de League Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.