Afgeschreven Cole krijgt kans door spitsentekort West Ham

Vanwege de lange absentie van Andy Carroll wil West Ham United zijn frontlinie versterken met Carlton Cole. De transfervrije spits, die afgelopen zomer na zeven jaar moest vertrekken bijThe Hammers, krijgt nu alsnog een contractaanbieding.

Afgeschreven Cole krijgt kans door spitsentekort West Ham

Carroll (24) was dit seizoen de beoogde eerste spits van manager Sam Allardyce, maar de van Liverpool overgenomen aanvaller liep begin september een voetblessure op, die hem tot begin 2014 aan de kant houdt. Omdat de aanvallende opties van West Ham daardoor flink zijn geslonken, gooide Allardyce een lijntje uit naar Cole. 'Hij traint met ons mee en zodra hij helemaal wedstrijdfit is bieden we hem een contract aan', aldus Allardyce.

De manager maakt een halszaak van het op conditie brengen van Cole, want de aanvallende nood is hoog in Oost-Londen. Met verder alleen Mladen Petric en Modibo Maïga als puntspelers kwam West Ham kwam in vijf competitieduels nog maar vier keer tot scoren. 'Cole heeft een flinke conditionele achterstand, want hij heeft de voorbereiding op het seizoen gemist. We organiseren een paar besloten vriendschappelijke wedstrijden zodat hij snel wedstrijdfit raakt.'

West Ham besloot vorig seizoen het aflopende contract van Cole, die in 206 duels 47 keer voor de club scoorde, niet te verlengen. Tijdens de zomerstop vond de Engelse international (zeven caps) geen nieuwe club werkgever. Daardoor krijgt Cole's loopbaan in het claret and blue van West Ham nu waarschijnlijk alsnog een vervolg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen