West Ham moet dure aankoop Carroll langer missen

West Ham United heeft nog maar weinig plezier beleefd aan de koop van Andy Carroll (24). De Londense club heeft bevestigd dat de spits, die deze zomer definitief werd overgenomen van Liverpool voor achttien miljoen euro, nog eens vier maanden uit de roulatie is met een voetblessure.

West Ham moet dure aankoop Carroll langer missen

De Engelse aanvaller werd in het seizoen 2010/11 met veel bombarie binnengehaald door Liverpool voor veertig miljoen euro als vervanger van de naar Chelsea vertrokken Fernando Torres. Net als de Spanjaard, die nota bene 58 miljoen euro kostte, aanvankelijk in Londen voldeed Carroll in Liverpool geenszins aan de verwachtingen. Daarom werd hij afgelopen seizoen al verhuurd aan West Ham.

In Londen maakte de met paardenstaart getooide aanvaller indruk. In 24 competitieduels kwam hij tot zeven doelpunten. Het bleek voldoende voor een definitieve overgang. Voor achttien miljoen euro, een record voor de Londenaren, signeerde hij een verbintenis tot medio 2019.

Maar in actie kwam hij dit seizoen nog niet. Vorig seizoen raakte hij op de laatste speeldag geblesseerd aan zijn hiel. De club heeft inmiddels bevestigd dat hij nog eens vier maanden moet toekijken, waardoor de boomlange spits opnieuw zijn waarde na een miljoenentransfer niet kan bewijzen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen