West Ham heeft spijt van aankoop geblesseerde Carroll

West Ham United baalt van de komst van Andy Carroll. De spits werd afgelopen zomer voor 17,5 miljoen euro - een clubrecord - overgenomen van Liverpool, maar mede-eigenaar David Sullivan had dat geld graag anders besteed.

West Ham heeft spijt van aankoop geblesseerde Carroll

Vanwege een voetblessure kwam Carroll dit seizoen nog niet in actie voor The Hammers. 'Als we hadden geweten dat hij zo lang uitgeschakeld zou zijn, hadden we hem niet gekocht', vertelde Sullivan. 'We zijn niet rijk genoeg om zo'n klap op te vangen. Natuurlijk kan een speler geblesseerd raken, maar je kan niet iemand kopen als je weet dat hij zo lang uitgeschakeld is.'

'Toen we hem contracteerden verzekerde onze technische staf dat hij uiterlijk 1 september zijn rentree zou kunnen maken. Dat zou betekenen dat hij slechts twee competitieduels zou missen', vervolgde Sullivan. Maar inmiddels is de Premier League al toe aan de zestiende speelronde en laat de rentree van Carroll nog altijd op zich wachten.

'Als je het me aan het einde van dit seizoen nog een keer zou vragen hoop ik dat ik kan zeggen: Ja, het was een goede beslissing om Carroll te kopen. Hij is een geweldige speler en bij vlagen onstopbaar. We houden van zijn stijl en dat is ook de reden dat we hem hebben aangetrokken. Nu is het wachten op zijn rentree. Hij doet er in ieder geval alles aan tijdens de training.'

Na de transfer van Fernando Torres naar Chelsea kocht Liverpool eind januari 2011 Carroll voor liefst 41 miljoen euro van Newcastle United, maar de nu 24-jarige spits maakte de verwachtingen bij lange na niet waar. Vorig seizoen speelde de negenvoudig international van Engeland op huurbasis bij West Ham, waar hij zeven keer scoorde in 24 competitiewedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen