Algehele crisis leidt tot vertrek bestuur Sporting Lissabon

Rick van Wolfswinkel, Stijn Schaars, Khalid Boulahrouz en Zakaria Labyad hebben binnenkort een nieuw bestuur bij hun club. Het volledige bestuur van Sporting Lissabon heeft aangekondigd te vertrekken. De leden blijven tot 23 maart in functie.

Algehele crisis leidt tot vertrek bestuur Sporting Lissabon

Dan belegt de vereniging verkiezingen om een nieuw bestuur te kiezen, zo is te lezen op de site van de club. Er zou al een buitengewone ledenvergadering komen op 9 februari, waarin wegens de aanhoudend teleurstellende resultaten zou worden gevraagd om het aftreden van het bestuur. Zover hoeft het dus niet te komen.

Sporting kent een sportief teleurstellend seizoen. Hoewel in naam een topclub staat de formatie momenteel negende in de Liga Sagres en is in Europa uitgevoetbald. Daardoor versleet de club dit seizoen al twee trainers. Ricardo Sá Pinto moest in oktober het veld ruimen, waarna de Belg Frank Vercauteren werd aangesteld.

In zes competitiewedstrijden behaalde hij slechts vijf punten met Sporting, waardoor zijn dienstverband in januari alweer ten einde liep. Nu staat Jesualdo Ferreira voor de Nederlands getinte groep.

Huidig voorzitter Luis Godinho zwaait in Lissabon sinds maart 2011 de scepter, toen hij José Eduardo Bettencourt opvolgde. Ook hij vertrok wegens teleurstellende resultaten. Sporting eindigde in 2010/11 derde, achter kampioen FC Porto en Benfica.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen