Sporting kiest Nederlandstalige Vercauteren als coach

Diverse Nederlandse trainers werden de voorbije periode genoemd bij Sporting Lissabon. Maar de Portugese grootmacht maakt met Franky Vercauteren het seizoen af als hoofdtrainer. De Vlaamse oefenmeester is de opvolger van de recent ontslagen Ricardo Sá Pinto.

Sporting kiest Nederlandstalige Vercauteren als coach

De formatie van de Nederlanders Stijn Schaars, Ricky van Wolfswinkel, Khalid Boulahrouz en de Nederlands-Marokkaanse Zakaria Labyad beleeft een povere start in zowel de competitie als de Europa League. Om die reden moest clubicoon Sá Pinto na krap zeven maanden dienstverband vertrekken.

De 55-jarige Vercauteren, ook bekend als Prins van het Astridpark, was tot maart van dit jaar kortstondig coach van Al-Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten. Daarvoor, in het seizoen 2010/11, was de voormalige oefenmeester van KV Mechelen en Anderlecht nog landskampioen geworden met RC Genk.

Vercauteren, die naast het Nederlands ook het Frans en Engels machtig is, staat erom bekend zijn elftallen vanuit een gesloten defensie te laten voetballen.

Saillant is dat hij donderdag nog wel toeschouwer zal zijn tijdens het Europa League-duel van Sporting Lissabon met zijn voormalige werkgever RC Genk waar nu Mario Been de technische leiding heeft. Interim-trainer Ocean zal waarschijnlijk voor de laatste keer de eindverantwoording hebben. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's