Coach Sá Pinto weg bij Sporting om magere resultaten

Stijn Schaars, Ricky van Wolfswinkel en Khalid Boularouz krijgen bij Sporting Lissabon een nieuwe trainer. Ricardo Sá Pinto was na weer een teleurstellend resultaat niet meer te handhaven.

Coach Sá Pinto weg bij Sporting om magere resultaten

Althans, dat was het oordeel van de leiding van Sporting Lissabon. Een dag na de 3-0 nederlaag bij Videoton in de Europa League kreeg Sá Pinto zijn ontslag. Het verlies in Hongarije was de spreekwoordelijke druppel, want de 39-jarige trainer stond al ter discussie vanwege slechte resultaten.

De negen officiële wedstrijden dit seizoen leverden slechts twee overwinningen op. De slechte resultaten worden Sá Pinto aangerekend aangezien hij in de ogen van de leiding van Sporting over een kwalitatief sterke selectie beschikt.

Luiz Godinho Lopes liep al na de pijnlijke nederlaag bij Videoton vooruit op een drastische maatregel. In plaats van het vertrouwen uit te spreken in de trainer maakte de voorzitter zijn excuses voor het optreden in Hongarije. Mede door een te zachte terugspeelbal van Khalid Boulahrouz ging Sporting met 3-0 onderuit. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's