Vercauteren na twee maanden alweer weg bij Sporting

Sporting Lissabon heeft na twee maanden alweer afscheid genomen van Frank Vercauteren. De Belgische oefenmeester kon Sporting Lissabon als opvolger van Ricardo Sá Pinto niet op het juiste spoor brengen. De door media en fans al als ideale man naar voren geschoven technisch directeur Jesualdo Ferreira (ex-FC Porto) volgt Vercauteren op.

Vercauteren na twee maanden alweer weg bij Sporting

Met de aanstelling van Vercauteren wilde Sporting weer terugkeren in de top van de Portugese ranglijst, maar zes competitiewedstrijden leverden slechts vijf punten en drie nederlagen op. Dat leidde maandagochtend echter nog niet tot wanhoop bij de 56-jarige Belg. 'Als ik aan mezelf zou twijfelen, dan was ik hier niet meer. Ik ben niet bang voor deze situatie.'

Afgelopen zaterdag zwaaide het thuispubliek al met witte zakdoekjes na de 2-1 nederlaag tegen Paços Ferreira. 'En toch weiger ik de handdoek te gooien. Er is maar één slachtoffer en dat is de club. Sporting is het belangrijkste. Het wordt tijd dat we samen opstaan', aldus Vercauteren. De clubleiding dacht daar blijkbaar anders over.

Zodoende krijgen de Nederlanders Khalid Boulahrouz, Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel na Sá Pinto, Vercauteren en interim-trainer Oceano alweer een vierde trainer tijdens deze jaargang. Het ontslag van Vercauteren is bovendien het zesde sinds Paulo Bento (inmiddels bondscoach van Portugal) in november 2009 na vier jaar vertrok bij Os Leões (De Leeuwen).

Door de slechte prestaties moet Sporting momenteel strijden tegen degradatie. Met twaalf punten staat het met maar één punt boven Vitória Setúbal, dat voorlaatste is en daardoor directe degradatie naar de Liga de Honra riskeert. Daarom riepen ontevreden supporters zaterdagavond ook om het opstappen van voorzitter Godinho.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's