Sporting-trainer Vercauteren legt kritiek naast zich neer

Trainer Frank Vercauteren van Sporting Lissabon boekt sinds zijn komst in november geen denderende resultaten bij de club. Na het 1-3 verlies van de stadsderby en topper tegen Benfica ligt hij voor het eerst echt onder vuur, maar veel trekt hij zich er niet van aan.

Sporting-trainer Vercauteren legt kritiek naast zich neer

Vercauteren werd nog gespaard gedurende het debacle in de Europa League - Sporting werd met vijf punten laatste in Groep G - maar na de derby kreeg de Belg maandag de kritiek van pers en publiek te verwerken.

'Zo gaat dat hier nu eenmaal', luidt het nuchtere commentaar van de trainer. 'Als je wint, ben je de beste. Nu verlies ik en ben ik de slechtste. Maar ik til daar niet zo zwaar aan', zegt hij in de Belgische pers.

'Je mag ook niet vergeten dat de derby tegen Benfica ongelofelijk veel losmaakt bij de mensen. Dat is geen topper zoals in België. Het hele land leeft ernaar toe. De passie en vijandigheid op en naast het veld zijn onbeschrijfelijk.'

Naast de uitschakeling voor de Europa League is Sporting inmiddels ook al gesneuveld in het Portugese bekertoernooi. In de competitie staat de ploeg negende, op achttien punten van koploper Benfica. 'Maar we staan slechts op negen punten van de derde plaats', blijft Vercauteren hoopvol. 'Dat is nu ons doel en dat kan zeker nog. Die derde plaats nu al opgeven, zou totaal onprofessioneel zijn.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's