Alberg in de wolken na hattrick voor Philadelphia

Reacties

Roland Alberg heeft in de nacht van woensdag op donderdag een hattrick gemaakt voor Philadephia Union. De 25-jarige middenvelder leidde de Amerikaanse club in het competitieduel met Chicago Fire naar een 4-3 zege.

Alberg in de wolken na hattrick voor Philadelphia

Sinds Alberg begin dit jaar naar de Major League Soccer vertrok, had de van ADO Den Haag afkomstige Noord-Hollander lang niet altijd een basisplaats bij Philadelphia. Vorige week mocht Alberg tegen New York City FC eindelijk weer eens beginnen en scoorde hij meteen. Tegen Chicago vervolgde de voormalige jeugdinternational de weg omhoog.

Alberg scoorde voor rust twee keer uit de rebound en benutte in de 56ste minuut ook nog een penalty. Daarmee completeerde hij naar eigen zeggen de eerste drieklapper uit zijn loopbaan. 'Dit geeft een ongelooflijk gevoel', reageerde de ex-speler van AZ en Excelsior na afloop. 'Ik weet niet hoe ik het moet zeggen, maar iedereen bij de club houdt van me.'

Aanvankelijk voelde Alberg zich nog niet zo heel goed thuis in de VS. 'Ik vond het moeilijk om in het begin mijn weg te vinden. Maar de laatste paar weken doe ik het volgens mij goed. De ploeg kent mijn manier van spelen nu, dat is belangrijk. Ik voel me nu op mijn gemak', zei Alberg na de tweede hattrick in de MLS in de clubgeschiedenis.

Trainer Jim Curtin vindt het begrijpelijk dat Alberg wat aanpassingsproblemen had. 'Dit is een unieke competitie, waarin je veel moet lopen. Hij heeft zich echt verbeterd. Voor het doel is hij geweldig, dat is zeker. Ik ben erg blij voor hem, hij heeft hard gewerkt en is daarvoor beloond. As ik eerlijk ben had hij er nog meer kunnen maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.