De Jong maakt vliegende start met LA Galaxy

Reacties

Los Angeles Galaxy is overtuigend aan het nieuwe seizoen in de Verenigde Staten begonnen. Met Nigel de Jong in de basis kreeg DC United klop (4-1).

De Jong maakt vliegende start met LA Galaxy

LA Galaxy maakte op de eerste speeldag een snelle achterstand in de tweede helft ruim ongedaan. Een andere nieuwkomer, Mike Magee kwam van Chicago Fire, speelde daarbij een hoofdrol. Ingevallen voor de geblesseerde Giovani Dos Santos was hij betrokken bij alle goals.

Niet alleen scoorde Magee er twee, maar ook in de andere twee Galaxy-goals was zijn aandeel aanzienlijk met een assist en een verdiende strafschop die werd benut door Robbie Keane.

De andere Nederlanders in de MLS verging het bij hun debuut minder dan De Jong. Johan Kappelhof ging met Chicago Fire in een spectaculaire wedstrijd onderuit tegen New York City FC (3-4). John Goossens kon zijn bijdrage nog niet leveren omdat hij nog niet speelgerechtigd was.

Roland Alberg kwam als invaller binnen de lijnen bij Philadelphia Union, maar kon in het half uur dat hem was gegund FC Dallas niet van de punten afhouden (2-0).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.