Ajax-opponent Celta haalt Rossi als concurrent Guidetti

Reacties

Als de medische keuring geen problemen oplevert, krijgt Ajax in de groepsfase van de Europa League te maken met Giuseppe Rossi. Celta de Vigo heeft een akkoord bereikt met Fiorentina over de komst van de 29-jarige spits, die een verleden in Spanje heeft.

Ajax-opponent Celta haalt Rossi als concurrent Guidetti

Rossi, in zijn jonge jaren nog eigendom van Manchester United, kende bij Villarreal tussen 2007 en 2013 waarschijnlijk de beste periode van zijn loopbaan. De in Amerika geboren aanvaller scoorde 93 keer in 219 officiële duels voor El Submarino Amarillo. De laatste jaren werd de 29-voudig international van Italië echter geteisterd door zware knieblessures.

Voor Fiorentina kwam Rossi sinds zijn komst in januari 2013 daarom maar tot 42 wedstrijden, waarin hij wel negentien keer scoorde. Desondanks stellen ze in Florence geen prijs meer op de technisch begaafde spits, die het afgelopen half jaar al werd gestald bij Levante. Daar scoorde Rossi zes keer in de Primera División, waar hij nu de kleuren van Celta gaat verdedigen.

Als de medische keuring geen onoverkomelijke obstakels oplevert, zal de EL-opponent van Ajax de linksbenige aanvaller voor een seizoen huren van Fiorentina. Volgend jaar kan Rossi dan transfervrij overstappen naar Celta. In het noordwesten van Spanje zijn de Spanjaard Iago Aspas (ex-Liverpool en -Sevilla) en voormalig Feyenoord-aanvaller John Guidetti de concurrenten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.