Standard Europees in het goud, debuut Heitinga 15 jaar terug

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Standard Europees in het goud, debuut Heitinga 15 jaar terug

• Wellicht wordt dit ontwerp wel goud waard… Standard Luik speelt in de Europa League-groepsfase in gouden shirts tegen Ajax, Celta de Vigo en Panathinaikos.

• Precies vijftien jaar geleden maakte oud-verdediger John Heitinga op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste van Ajax in de uitwedstrijd tegen nota bene aartsrivaal Feyenoord. In februari van dit jaar zette hij een punt achter zijn carrière.

• De presentatie van Jasper Cillesssen bij Barcelona in honderd seconden. Wat een mooie transfer!

• Celta de Vigo-spits John Guidetti kan niet wachten op de Europa League-duels met Ajax. De Zweed heeft goede herinneringen aan de Amsterdammers, die hij begin 2012 namens Feyenoord velde met een hattrick (4-2 winst).

• Feyenoord neemt het op tegen Fenerbahçe, Zorya Luhansk en Manchester United. Maar dat was al uren voor de loting bekend. Nu Nostradamus toch deel uitmaakt van de VI-redactie: de volgende Elfstedentocht wordt in 2023 gehouden en we krijgen in 2029 een witte Kerst.

• Ouch! Geen effectballen, maar hete ballen tijdens de Champions League-loting voor gast Roberto Carlos? Of toch niet? Liefhebbers van complottheorieën, kom er maar in!

• In een statement op de clubwebsite feliciteert NEC Jasper Cillessen met zijn droomtransfer naar Barcelona. Wij begrijpen dat wel. Behalve de trots over die overgang, worden de Nijmegenaren er ook financieel een stuk wijzer van. NEC houdt in totaal zo'n anderhalf miljoen euro over aan de deal tussen Ajax en Barcelona . 'We doen volgens afspraak geen uitspraken over bedragen, maar ik kan wel zeggen dat het een grote stap is in de financiële herstructurering van de club', aldus algemeen directeur Bart van Ingen.

• Ook De Treffers besteedt aandacht aan Cillessen. Met wat fraaie jeugdbeelden werd ook daar de trots uitgesproken. En ook hier geldt dat er sprake is van een mooie meevaller: 32.500 euro.

• Voor Ricky van Wolfswinkel staat er vrijdagavond een bijzonder duel op het programma. De aanvaller is inmiddels bezig aan zijn tweede periode bij Vitesse en kwam voor zijn avonturen bij  Sporting Lissabon, Saint-Étienne, Norwich City en Real Betis uit voor FC Utrecht. Beide clubs hebben een plekje in zijn hart. 'FC Utrecht is speciaal. De datum van die wedstrijd zat meteen in mijn hoofd. De drie goals tegen Celtic (Europa League, augustus 2010, red.) blijven mij voor altijd bij. De twee doelpunten tegen Napoli (2 december 2010, red.) vergeet ik ook nooit. Zoals natuurlijk de sfeer in de Galgenwaard.' (De Gelderlander)

• Lopetegui. Julen Lopetegui. In Porto kwam de nieuwbakken Spaanse bondscoach Julen Lopetegui samen met Iker Casillas. Vrijdag maakt de opvolger van Vicente Del Bosque zijn eerste selectie bekend. Zit de ervaren doelman daarbij? Er wordt gefluisterd van niet. Lopetegui zou immers over een rol als assistent gesproken hebben. 'Maar dat is science fiction', aldus Lopetegui. 'We zijn vrienden en dit was een privéaangelegenheid', aldus de voormalige coach van Porto, die baalde van het feit dat het onderhoud op de gevoelige plaat was vastgelegd. 'Maar ik ben veel te druk om 007 te spelen. Ik ben geen James Bond en het is niet mijn taak om met geheime foto's bezig te zijn. Ik heb mijn handen al vol aan de Spaanse ploeg.' (AS)

'Bij mij waren de resultaten goed, maar ging het fout toen Johan Cruijff indertijd met zijn hoofd begon te schudden over ons spel. Dan krijg je het pas echt moeilijk en dat overleefde je toen niet bij Ajax. Daarvoor hoeft Bosz niet te vrezen met alleen Sjaak Swart als criticaster.'
Martin Jol weet hoe het is om trainer van Ajax te zijn. De onlangs bij Al Ahly vertrokken coach stelt dat Peter Bosz het nog niet zo moeilijk zal hebben. (De Telegraaf)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.