Ajax wint tegen Sociedad ook tweede oefenduel van de dag

Ajax heeft in Hardenberg ook zijn tweede oefenwedstrijd van de dag gewonnen. Na Achilles'29 werd ook Real Sociedad verslagen: 3-1.

Al in de negende minuut kwam Ajax op een achterstand. Oude bekende Alfred Finnbogason, die namens SC Heerenveen in twee jaar vier keer scoorde tegen Ajax, ontsnapte aan de buitenspelval en schoot binnen. Een minuut eerder had Arkadiusz Milik (foto) met een kopbal de lat geraakt. Na een kwartier zorgde diezelfde Milik voor de gelijkmaker met een geweldige volley.

In de rust wisselde Sociedad het volledige elftal, terwijl bij Ajax iedereen tot een kwartier voor tijd bleef staan. Vlak voordat de tien veldspelers van de Amsterdammers gewisseld werden, kopte Carlos Martínez de bal achter zijn eigen doelman.  In de slotminuut bepaalde Anwar El-Ghazi de eindstand op 3-1.

De Boer
Ajax-trainer Frank de Boer was gematigd tevreden over de tweede oefenwedstrijd van de dag. 'We hebben toch aardig wat kansen afgedwongen, maar belangrijker dan de uitslag vind ik het naleven van de afspraken in het veld', vertelt hij op de clubwebsite. 'Sommige zaken gingen heel goed, andere minder. Maar daar heb ik het morgen over in de evaluatie.'

Dat er sprake was van een verzengende hitte hielp niet mee, weet De boer. 'Na 65 minuten zag je dat de pijp toch aardig leeg begon te raken. Het was nog een stuk warmer dan in De Lutte, want hier stond echt geen zuchtje wind op het veld. Het waren zware omstandigheden, maar toch is het belangrijk dat de spelers het 75 minuten hebben volgehouden.'