De Boer over zijn toekomst: 'Bij weinig clubs goed gevoel'

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer heeft op een persconferentie laten weten dat hij de Amsterdamse club niet zomaar zal verlaten.

De Boer over zijn toekomst: 'Bij weinig clubs goed gevoel'

Toch wilde hij een vertrek (na dit seizoen) ook niet uitsluiten. 'Je kunt niet zomaar zeggen dat dit mijn laatste seizoen bij Ajax wordt', sprak de trainer op het trainingskamp in De Lutte. Kort daarvoor had hij alle nabestaanden van de slachtoffers van de vliegtuigramp met het toestel van Malaysia Airlines sterkte gewenst.

'Ik kan hier nog steeds spelers beter maken en de Europese clubs waarbij ik een goed gevoel heb, zijn op één hand te tellen', noemde De Boer redenen om bij Ajax te blijven. Eerder gaf hij toe dat hij deze zomer al vertrokken zou zijn, als het Engelse Tottenham Hotspur hem had benaderd. Die club koos echter voor de Argentijn Mauricio Pochettino.

Ook ging De Boer in op de mutaties die zijn selectie de komende tijd mogelijk nog ondergaat. Hij stelde dat het mooi zou zijn als Daley Blind nog minimaal een jaar blijft, maar voorziet wel andere vertrekkers. 'Kolbeinn Sigthórsson is dicht bij een transfer, misschien vertrekken Kenneth Vermeer en Niklas Moisander nog. Van ons hoeven ze niet weg, het zijn echte aanwinsten gebleken, maar als er een club komt gaan we onderhandelen.'

De trainer die met Ajax vier keer op rij landskampioen werd, denkt dat Sigthórsson en Vermeer de grootste kans maken om te verkassen. 'Qua geruchten is het rondom Moisander rustig', merkt De Boer. 'Hij wil een club die echt bij hem past, Ajax is er één van. Maar als er niemand meer vertrekt, komt er ook niemand meer bij.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.