De Boer ziet in Viergever tijdelijke vervanger Blind

Reacties

Het WK-succes van het Nederlands elftal heeft ook zo zijn invloed op de voorbereiding van Ajax. Trainer Frank de Boer stoomt Nick Viergever klaar voor een rol als nummer 6 nu Daley Blind waarschijnlijk pas medio augustus zijn eerste minuten voor de Amsterdammers kan maken.

De Boer ziet in Viergever tijdelijke vervanger Blind

Viergever kwam deze zomer over van AZ als beoogde vervanger van Niklas Moisander, maar zolang de verwachte transfer van de Finse centrumverdediger uitblijft, gebruikt De Boer zijn aanwinst als controlerende middenvelder.

'Viergever kan zich nu vooral op 6 concentreren. Ik weet wat hij kan als linksback en als centrale verdediger', zegt de Ajax-coach op de clubwebsite. 'Nick heeft een heel attente en scherpe indruk achtergelaten. Ik ben tevreden over zijn prestatie en wat hij laat zien.'

De nieuwe positie van de 24-jarige linkspoot heeft alles te maken met de verlate terugkeer van Blind. Net als Jasper Cillessen en Joël Veltman geniet de Oranje-international de komende drie weken van een welverdiende vakantie, om zich pas begin augustus te melden bij De Boer.

De verwachting is dat het daarna nog twee weken duurt voordat Blind, Cillessen en Veltman hun eerste minuten maken. Ajax is dan echter al vol in touw. Op 3 augustus wacht de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PEC Zwolle, een week later de Eredivisie-start tegen Vitesse, eveneens in De Arena. 

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.