Ajax verhuurt Meleg en Sporkslede

Reacties

Ajax heeft Dejan Meleg (19) aan SC Cambuur verhuurd. De Servische aanvallende middenvelder is niet de enige Ajacied die op huurbasis elders ervaring gaat opdoen. Ook Fabian Sporkslede (20) wordt verhuurd, hij verkast tijdelijk naar promovendus Willem II.

Ajax verhuurt Meleg en Sporkslede

Meleg vertoont het komende seizoen zijn kunsten in Leeuwarden. Hij heeft daarna nog een doorlopende verbintenis bij Ajax tot medio 2016. Afgelopen seizoen werd Meleg, die nooit uitkwam voor het eerste van de Amsterdammers, topscorer van Jong Ajax met twaalf goals.

Technisch Manager Marcel Keizer is blij met de aanwinst. 'Dejan is een jonge, talentvolle voetballer, die nog veel kan groeien en bovendien heel gretig is. Daarbij wilde hij ook graag voor SC Cambuur voetballen en kan hij zowel als aanvallende middenvelder en linksbuiten uit de voeten. Kortom een speler waar we veel plezier aan kunnen beleven', aldus Keizer op de website van de club uit Leeuwarden.

Sporkslede gaat speelminuten maken in Tilburg. Na afloop van zijn verhuurperiode is ook zijn contract in Amsterdam ten einde. Hij kwam in zijn loopbaan bij Ajax tot twee competitieduels (vier officiële duels) in de hoofdmacht en negen in de Jupiler League bij Jong Ajax.    

Trainer Jurgen Streppel kijkt ernaar uit met Sporkslede aan de slag te gaan. 'Fabian is een groot talent en we zijn erg blij dat we hem aan de selectie kunnen toevoegen. Hij kan bij ons als multifunctionele speler een belangrijke schakel zijn', zegt hij op de clubwebsite.    

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.