Ajax begint seizoen zonder Nederlandse internationals

Reacties

Ajax zal de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PEC Zwolle aangaan zonder Jasper Cillessen, Daley Blind en Joël Veltman. Ook voor de eerste competitiewedstrijd, thuis tegen Vitesse, krijgen de WK-gangers nog vrijaf.

Ajax begint seizoen zonder Nederlandse internationals

De Oranje-internationals van Ajax die woensdagavond werden uitgeschakeld door Argentinië, en zaterdag mogelijk nog spelen tegen Brazilië om de derde plaats, krijgen drie weken vakantie van trainer Frank de Boer. Pas op maandag 4 augustus zullen zij weer meetrainen met de selectie.

Zij missen daardoor de wedstrijd tegen bekerhouder PEC Zwolle om de Johan Cruijff Schaal, die een dag eerder plaatsvindt. De competitie begint voor de Amsterdammers op zondag 10 augustus tegen Vitesse, eveneens in De Arena, maar het drietal krijgt eerst nog de tijd om wedstrijdfit te worden.

Feyenoord
Zaterdag speelt Nederland de troostfinale tegen gastheer Brazilië. Daarna keert de selectie terug naar Nederland. Ter vergelijking: de spelers van Feyenoord moeten al gelijk weer aan de bak. Jordy Clasie, Stefan de Vrij, Daryl Janmaat en Terence Kongolo hebben laten weten dat zij in de eerste wedstrijd van de derde voorronde van de Champions League, die op 29 of 30 juli gepland staat, erbij zullen zijn.

Bruno Martins Indi is voor die wedstrijden nog een vraagteken. Hij zinspeelt al tijden op een vertrek naar FC Porto. Op vrijdag 18 juli is de loting en weten de Rotterdammers wanneer en tegen wie ze kwalificatie voor het miljoenenbal moeten zien af te dwingen.         

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.