Ajax start met Fischer, Hoesen en Moisander tegen Heracles

Ajax start zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (aanvang 20.45 uur) met Danny Hoesen, Viktor Fischer en Niklas Moisander in de basis. Het trio keert om uiteenlopende redenen terug in de startopstelling van trainer Frank de Boer.

Ajax start met Fischer, Hoesen en Moisander tegen Heracles

Hoesen en Fischer profiteren van de blessures van Siem de Jong en Kolbeinn Sigthórsson. De Jong liep dinsdag een hamstringkwetsuur op in de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Colombia (0-0), terwijl Sigthórsson vier dagen eerder een enkelblessure overhield aan de heenwedstrijd van de play-offs tussen IJsland en Kroatië (0-0).

Voor Moisander (foto) geldt juist dat hij na een afwezigheid van bijna twee maanden voor het eerst weer zijn opwachting maakt in de hoofdmacht van de Amsterdammers. De Finse verdediger kwam door een knieblessure voor het laatst in actie tegen AC Milan op 1 oktober. Sindsdien verving Stefano Denswil hem, maar die moet nu weer plaatsnemen op de bank.

Verder start Daley Blind opnieuw als controlerende middenvelder. De 23-jarige linkspoot was afgelopen week bij het Nederlands elftal nog voornamelijk linksback, maar krijgt van De Boer weer de nummer zes-positie toebedeeld.

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen; Klaassen, Blind, Serero; Schöne, Hoesen, Fischer.

Opstelling Heracles Almelo: Pasveer; Schenkeveld, Streutker, Veldmate, Davidson; Rienstra, Quansah, Bruns; Rosheuvel, Uth, Linssen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen