Ajax met Blind in basisopstelling tegen SC Heerenveen

Daley Blind start gewoon in de basis tegen SC Heerenveen. Verder kiest Ajax-trainer Frank de Boer voor dezelfde spelers als vorige week bij PSV (2-3 winst). Bij de Friezen zit Christian Kum op de bank; hij ondervindt te veel last van een gekneusde rib.

Ajax met Blind in basisopstelling tegen SC Heerenveen

Ajax kan in de Arena een volgende stap zetten naar de 32ste landstitel in de clubgeschiedenis. De deelname van Blind bij Ajax was onzeker doordat hij donderdag het trainingsveld moest verlaten met een rugblessure.

Hij wordt in de verdediging vergezeld door Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld en Niklas Moisander. Achter hen vervangt Jasper Cillessen opnieuw de geschorste Kenneth Vermeer. In de middenlinie ziet Christian Poulsen rechts van hem Siem de Jong en links Christian Eriksen. Voorin staan Lasse Schöne, Kolbeinn Sigthórsson en Viktor Fischer.

In tegenstelling tot Kum kan trainer Marco van Basten (die voor het eerst als trainer terug is in Amsterdam) aan Friese zijde wel beschikken over Filip Djuricic en Marten de Roon. Djuricic had last van ademhalingsproblemen en De Roon is voldoende hersteld na liesklachten.

De opstellingen:Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind; De Jong, Poulsen, Eriksen; Schöne, Sigthórsson en Fischer.

SC Heerenveen: Nordfeldt; Van Anholt, Gouweleeuw, Zomer, Kruiswijk; De Roon, Kums, Van den Berg; El Ghanassy, Finnbogason en Djuricic.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen