De Boer: 'Na de 2-1 was PSV echt rijp voor de slacht'

Ajax-trainer Frank de Boer stelt dat zijn ploeg een grote kans maakt om kampioen te worden. De trainer vond dat Ajax de topper tegen PSV (2-3) terecht won, maar had het eerder willen afmaken.

'Ik had liever een beter Ajax gezien, maar ik vind dat we zeer terecht hebben gewonnen', vertelt De Boer tegen Eredivisie Live. 'Ik vond dat beide teams angstig speelde. De eerste helft al, in de tweede helft begon het beter. Dan maak je de 2-1, toen waren ze echt rijp voor de slacht. Daar gingen we zo slordig mee om, we konden niet eens de bal twee keer naar elkaar spelen.'

Dat is meteen het punt van kritiek dat De Boer op zijn spelers heeft. 'Jammer op dat moment, omdat het makkelijk kon. Niet dat PSV gevaarlijk werd, maar je speelt jezelf een beetje uit de wedstrijd. Al met al vind ik het een verdiende zege. Als wij in goeden doen zijn, zijn we de beste.'

'Vandaag was dat niet altijd zo, maar we hadden genoeg vertrouwen om het recht te zetten', vervolgt de trainer. 'Als je terugloopt roep je het onheil over je af. Ik wil juist dat er druk is op de tegenstander. In de tweede helft hadden we dat beter kunnen doen.'

Door het puntenverlies van Feyenoord (1-1 tegen RKC Waalwijk) en Vitesse (3-3 bij Roda JC) is er een grote kans dat de schaal ook dit seizoen weer in Amsterdam belandt. 'Het is een fantastische overwinning en zo komt het kampioenschap steeds dichterbij.'

'Vandaag konden we een gevoelige tik uitdelen, dat hebben we gedaan. We moeten het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken en ons spel spelen. Dan hebben we een grote kans dat we kampioen worden. Dat hoop ik uiteraard ook', aldus De Boer.

Ajax leidt de Eredivisie met 66 punten. Vitesse, dat tweede staat, heeft een achterstand van vijf punten. Er zijn dit seizoen nog vier wedstrijden te spelen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.