De Boer behoudt ongeslagen status in duels met PSV

Door de 3-2 overwinning van Ajax op bezoek bij PSV heeft Ajax-trainer Frank de Boer zijn ongeslagen status in competitiewedstrijden tegen de Eindhovenaren behouden.

De Boer behoudt ongeslagen status in duels met PSV

In het debuutseizoen van De Boer (2010/11) eindigde zijn enige confrontatie met PSV doelpuntloos, vorig seizoen won Ajax in eigen huis met 2-0 en werd het in Eindhoven 2-2. Dit seizoen eindigde het duel tussen de twee rivalen in de Amsterdam Arena in 3-1. Zondag werd het dus 2-3.

Overigens verloor De Boer het duel om de Johan Cruijff Schaal wél afgetekend. PSV was toen, ook in de Arena, met 4-2 veel te sterk. PSV-coach Dick Advocaat kan in duels met Ajax niet langer bogen op een positieve balans: drie keer winst, drie keer gelijk en drie verliespartijen.

Ajax zorgde zondag dat er voor het eerst sinds het seizoen 1994/95 (1-0, 4-1) weer twee keer in één seizoen van PSV werd gewonnen. De traditioneel doelpuntrijke topper was bovendien al de tiende wedstrijd op rij waarin Ajax ongeslagen bleef in de Eredivisie.

Bovendien werd voor het eerst sinds 18 maart 2007 (1-5) weer een uitduel met PSV gewonnen. De vijf ontmoetingen na 2007 werden niet meer gewonnen door de Amsterdammers.

Toch was er voor Ajax ook een negatieve mijlpaal te noteren. De 2-2 van Jeremain Lens betekende de 2000ste tegengoal in de geschiedenis van de Eredivisie. Op 9 september 1956 maakte Peet Geel namens Sparta Rotterdam de allereerste goal tegen Ajax (Sparta - Ajax 1-2).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's