De Boer: 'Geen enkele reden om te vertrekken bij Ajax'

Ajax-trainer Frank de Boer ziet bij Ajax zeker een rol weggelegd voor zichzelf in de komende jaren. De coach van de Amsterdammers, die afstevenen op de derde titel op rij onder De Boer, heeft geen haast met zijn contractverlenging.

De Boer: 'Geen enkele reden om te vertrekken bij Ajax'

De Boer beschikt bij Ajax over een verbintenis tot medio 2014. 'Ik zie geen enkele reden om te vertrekken', vertelde De Boer tijdens de persconferentie voorafgaand aan het competitieduel van vrijdag met SC Heerenveen. 'We gaan binnenkort praten over mijn situatie. Wanneer? Dat zien we wel. Er is nu geen noodzaak. Ik heb wel andere dingen aan mijn hoofd', doelt De Boer op de laatste loodjes van de kampioensrace.

'We proberen er bij Ajax hard aan te werken in de komende periode het gat met de Europese top te verkleinen', toont De Boer zich ambitieus. 'Dat is gezien de enorme budgetten van sommige clubs moeilijk. Daarom moeten wij innovatief zijn. Binnen vijf jaar willen we, ook gezien ons beleid, een stapje dichterbij zijn.'

De Boer voelt zich goed bij Ajax. 'Mijn mening wordt hier gerespecteerd', legt hij uit. 'Bovendien denk ik dat Ajax nog steeds interessant is voor spelers. Ook als jongens als Christian Eriksen of Toby Alderweireld vertrekken, kunnen wij vervangers halen. Zeg maar een plan-B of een plan-C', grapte De Boer.

Tot slot reageerde De Boer op vragen over de groepjesvorming bij PSV, de scheiding der geesten bij de concurrent. 'Bij ons is er sprake van een Deense kabel', antwoordde De Boer met een kwinkslag verwijzend naar de vele Denen in zijn selectie.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen