Agüero heeft zijn topvorm weer gevonden in 2016

Reacties

Sergio Agüero was in november en december slechts een schim van de speler die hij kan zijn door een hamstringblessure, maar sinds de jaarwisseling is de Argentijnse aanvaller van Manchester City weer helemaal terug. De 27-jarige spits scoorde zes keer in de eerste zes duels van 2016.

Agüero heeft zijn topvorm weer gevonden in 2016

Zaterdagmiddag behoedde Agüero zijn club voor een nederlaag door twee keer te scoren op bezoek bij West Ham United (2-2). 'Hij speelde erg goed', reageerde manager Manuel Pellegrini na afloop tegenover Sky Sports. 'Hij scoorde twee keer, versierde de penalty, schoot nog een keer tegen de paal en had nog een laatste kans, die hij recht op Adrián (doelman West Ham, red.) schoot. Hij is weer honderd procent fit en dat zie je aan zijn spel.'

Agüero ligt daarmee opnieuw op koers om zich te mengen in de strijd om de topscorerstitel van de Premier League. Leicester City-revelatie Jamy Vardy leidt de dans met zestien goals, gevolgd door Romelu Lukaku (Everton, 15), Odion Ighalo (Watford, 15), Riyad Mahrez (Leicester, 13) en Harry Kane (Tottenham Hotspur, 13). Agüero maakte net als Arsenal-spits Olivier Giroud twaalf doelpunten. Vorig seizoen werd Kun nog topscorer van Engeland door 26 keer te scoren.

Kompany
Waar City in aanvallende zin zijn sterkhouder weer terug heeft, liet het gemis van aanvoerder Vincent Kompany zich in Londen wederom voelen. De Belgische verdediger kwam de laatste twee maanden slechts negen minuten in actie door een kuitblessure en staat volgens Pellegrini nog drie tot vier weken aan de kant. Het betekent een aderlating voor City, dat in duels zonder Kompany 21 van de 23 tegengoals kreeg en drie punten achterstaat op koploper Leicester.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.