Reuzendoder West Ham zit City opnieuw dwars

Manchester City heeft in de titelstrijd kostbare punten laten liggen. West Ham United speelde met 2-2 gelijk tegen de topclub.

Manchester City kende een dramatische start op Upton Park. Enner Valencia opende na een van richting veranderde voorzet al in de eerste minuut van de wedstrijd de score in het voordeel van The Hammers. Lang bleef de 1-0 niet op het scorebord staan, want Sergio Agüero tekende acht minuten later alweer voor de 1-1. Hij benutte een penalty nadat op hem een overtreding was gemaakt in het strafschopgebied. Eerder voorkwam de paal een schitterende goal van Agüero.

Tien minuten na rust nam West Ham de leiding weer. Michail Antonio lanceerde Valencia met een snelle inworp. De Ecuadoriaan zette de matig acterende Nicolás Otamendi eenvoudig aan de kant en prikte de bal van dichtbij achter Joe Hart, die zijn woede aan het adres van zijn verdedigers niet onder stoelen of banken stak. Even eerder had Fabian Delph namens City op de paal geschoten.

City werd in de slotfase steeds sterker en maakte in de 81ste minuut de verdiende gelijkmaker. Na goed voorbereidend werk van Kelechi Iheanacho rondde Agüero van dichtbij af: 2-2. Dat er bij de Argentijn na die goal geen lachje vanaf kon, was sprekend voor de onvrede die in het team van City heerste over het duel in Oost-Londen. Verder dan de gelijkmaker kwam City dan ook niet. West Ham kwam via Cheikhou Kouyaté in de allerlaatste seconden nog heel dicht bij de zege, maar hij kopte op de lat.

Daardoor houdt Leicester City (dat met 3-0 van Stoke City won) een voorsprong van drie punten op The Citizens. Arsenal heeft even veel punten als City, maar speelt zondag nog tegen Chelsea. West Ham, dat eerder dit seizoen al won van Manchester City en ook al zegevierde tegen Liverpool (2x), Arsenal en Chelsea, passeert Manchester United en staat nu vijfde.