Austin blijkt gouden zet Koeman in duel met Van Gaal

Reacties

Ronald Koeman heeft met Southampton de zorgen van Louis van Gaal vergroot. Manchester United boog vlak voor tijd het hoofd. Gouden wissel Charlie Austin deed United-coach Van Gaal de das om: 0-1.

Austin blijkt gouden zet Koeman in duel met Van Gaal

United en Southampton leken op weg naar een bloedeloze 0-0 toen James Ward-Prowse drie minuten voor tijd aanlegde voor een vrije trap. United verloor daarbij Austin uit het oog en de invaller sloeg genadeloos toe: 0-1. Het was een klap die United niet meer te boven kwam.

Hoewel Van Gaal na de 1-0 zege bij rivaal Liverpool concludeerde dat het 'de goede kant opgaat' bij United, blijft zijn ploeg moeite hebben met het bieden van spektakel aan de fans op Old Trafford. In de thuiswedstrijd tegen Southampton kwam daar geen verandering in. Voor het elfde thuisduel op rij kwam United in de eerste helft namelijk niet tot scoren. De beste kans voor rust was zelfs voor Sadio Mané, maar de Senegalees kreeg de bal niet onder controle en verprutste zo de mogelijkheid.

Na de hervatting kwam United, waar Daley Blind centrumverdediger was in een 3-5-2-formatie, beter voor de dag. Toch kreeg Van Gaal opnieuw een domper te verwerken. Na een botsing moest Matteo Darmian gewisseld worden. Eerder deze week verloor de Nederlandse manager met Ashley Young (zware liesblessure) ook al een vleugelverdediger, terwijl Luke Shaw al langere tijd aan de kant staat door een beenbreuk.

Jordy Clasie speelde een verdienstelijk duel voor Southampton. Hij werd in de 67ste minuut gewisseld door Ronald Koeman. Virgil van Dijk speelde wél de hele wedstrijd bij Southampton.
Jordy Clasie speelde een verdienstelijk duel voor Southampton. Hij werd in de 67ste minuut gewisseld door Ronald Koeman. Virgil van Dijk speelde wél de hele wedstrijd bij Southampton.

Om de weinig vermakelijke wedstrijd open te breken, bracht Koeman in de slotfase Austin het veld in. Dat bleek dus een gouden zet, want de van Queens Park Rangers overgenomen spits maakte zijn naam als doelpuntenmaker direct waar met een rake kopbal. Zo won Southampton-manager Koeman net als vorig seizoen met minimaal verschil op Old Trafford.

Dankzij de knappe zege klimmen The Saints naar de achtste positie, terwijl United vijfde blijft. Van Gaal en consorten staan nu vijf punten achter op nummer vier Tottenham Hotspur, terwijl koploper Leicester City zelfs tien punten meer heeft verzameld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.