Agirretxe kopt Sociedad langs tien man Atlético

Reacties

Voor de tweede keer dit seizoen is Atlético Madrid dit seizoen onderuit gegaan. Op bezoek bij Real Sociedad zorgde Imanol Agirretxe voor de beslissing.

Agirretxe kopt Sociedad langs tien man Atlético

Real Sociedad - Atlético Madrid 2-1
Atlético Madrid kon bij een overwinning in Baskenland de tweede plaats in de Primera División weer voor zich opeisen en begon ook goed aan de wedstrijd, want na tien minuten opende Mario Mandzukic op aangeven van Raúl García de score. Maar het antwoord van Real Sociedad liet niet lang op zich wachten.

Carlos Vela schoot de thuisclub vijf minuten later van buiten het strafschopgebied op gelijke hoogte. Kort na rust kreeg regerend kampioen Atlético opnieuw een tegenvaller te verwerken, want in een tijdsbestek van twee minuten ontving Guilherme Siqueira twee gele kaarten en dus moesten de bezoekers met tien man verder.

Vanaf dat moment beperkte Atlético zich vooral tot tegenhouden en de Madrilenen leken een punt over te houden aan de wedstrijd. Zeven minuten voor tijd kopte Agirretxe echter schitterend binnen, waardoor Sociedad een belangrijke overwinning boekte.

Real Sociedad won pas één keer eerder en had met zes punten uit tien duels evenveel punten als hekkensluiter Córdoba. Door de zege stijgen de Basken naar de vijftiende plaats. Atlético Madrid blijft vierde met vier punten achterstand op koploper Real Madrid.

Valencia - Athletic de Bilbao 0-0
Eerder op de avond kwam ook Valencia niet tot een overwinning. In het eigen stadion Mestalla bleef de ploeg van trainer Nuno steken op een doelpuntloos gelijkspel, waardoor ook Los Che verzuimden om Barcelona te passeren in de Primera División. Valencia staat na elf wedstrijden derde met één punt voorsprong op Atlético Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.